top of page
AANLEVERSPECIFICATIES VOOR PRINTWERK

Snijtekens

Als je de mogelijkheid hebt, zet dan snijtekens in het document. Om het product schoon te snijden maken we gebruikt van deze snijtekens. Dit zijn kleine zwarte streepjes die buiten het beeldformaat van de flyer worden geplaatst. Ze dienen als hulplijnen om het product op de juiste manier schoon te snijden. Deze snijtekens worden samen met het product geprint.

 

Wat is afloop?

We weten nu dat snijtekens het formaat aangeven waarop moet worden schoongesneden. De snijtekens staan op het exacte formaat van het document. Maar onze snijmachine zal nooit exact op deze lijnen kunnen snijden. Er is altijd een kleine afwijking. Als in dat geval een foto of een kleurvlak op de rand van het product staat ontstaat er een wit randje. Dat is natuurlijk onacceptabel. Wij hebben ruimte nodig om het product goed op maat te kunnen snijden.

 

Om ruimte te maken laat je de foto, afbeelding of illustratie die op de rand van je documentformaat staan, minimaal 3 mm doorlopen aan alle zijden van het document. Er ontstaat dus een snijmarge van 3 mm rondom het product. Deze marge noemen we “afloop”. Nu kunnen we het product zorgeloos schoonsnijden zonder dat er een witte streep of rand ontstaat.

  • Bestandstype: Lever bij voorkeur een PDF ​aan, lukt dit niet dan kunt u uw bestand ook aanleveren in JPG/JPEG of TIFF formaat.

  • Snijtekens: Graag aanleveren met snijtekens.

  • Resolutie: De minimale resolutie voor een mooie afdruk is 300 DPI.

  • Kleurinstellingen: Wij printen klein formaat in CMYK. Ontwerpen in RGB kunnen wij omzetten naar CMYK. Let wel op dat bij een ontwerp dat is opgemaakt in RGB, de kleuren op uw scherm er feller uit zullen zien dan de uiteindelijke print.

  • Afloop/Bleed: ​Maak de bestanden op met 3 mm ​afloop/bleed. Zo hebben wij genoeg snijmarge.

bottom of page